Френският президент Еманюел Макрон обяви вчера планове за въвеждането на

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви вчера планове за въвеждането на
Коментари Харесай

Макрон обеща да защити земеделските земи от чужди купувачи

Френският президент Еманюел Макрон разгласи през вчерашния ден проекти за въвеждането на по-твърд правилник за закупуване на аграрни земи от чужденци във Франция, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Това стана, откакто китайски вложител неотдавна закупи житни ниви в центъра на страната.

" За мен земеделските земи във Франция са стратегическа инвестиция, от която зависи нашият суверенитет, тъй че не можем да позволим стотици хектари да бъдат купувани от непознати сили, без да знаем крайната цел на тези покупки ", посочи президентът пред към 700 млади фермери, поканени в Елисейския замък.

Макрон увери френските земеделци, че във Франция в никакъв случай няма да има говеждо с хормони, даже в случай че бъдат подписани интернационалните съглашения като това с Меркосур в Латинска Америка.

Два дни преди откриването на селскостопанското ревю в Париж, френският президент разгласи нова система с обезпечени заеми за развиване на бизнеса и образование на младите земеделци на стойност 1 милиард евро в границите на към този момент обещан проект за финансиране от 5 милиарда евро.

По думите му достъпът до земя за младите френски фермери от основно значение, защото 40% от сегашните фермери следва да се пенсионират до 2020 година, показва " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР