Френският президент Еманюел Макрон настоя, че Западът не може да

...
Френският президент Еманюел Макрон настоя, че Западът не може да
Коментари Харесай

Макрон: Не можем да позволим на Русия да победи

Френският президент Еманюел Макрон настоя, че Западът не може да " разреши на Русия да завоюва " в Украйна и че поддръжката за Киев би трябвало да продължи, даже в случай че " това ни коства скъпо ", съобщи Агенция Франс Прес.

" Вие, които знаете какъв е салдото на силите, сте наясно какво не можем да позволим да се случи и какъв брой значимо е да не позволим на Русия да завоюва ", сподели той по време на коледна вечеря за френските сили, ситуирани в Йордания.

" Какво следва за нас, европейците? Ще продължим да оказваме помощ на украинците, което и вършим, даже това да ни коства скъпо ", акцентира Макрон.

Междувременно разбор на " Файненшъл Таймс " сочи, че на Запад от ден на ден хора мислят, че Русия може да завоюва войната, а Украйна да загуби територии и даже суверенитета си:

" Западът се заиграва с концепцията да остави Украйна на Владимир Путин ".

Новоотпуснатите западни помощи за Украйна са намалели с близо 90% спрямо миналата година, даже преди средствата от Съединени американски щати и Европейски Съюз да бъдат блокирани от републиканците и унгарския министър председател Виктор Орбан този месец, пресмята Институтът за международна стопанска система в Кил.

Западните гласоподаватели, подтиквани от съветската агитация, се отегчават от войната в Украйна.

Западът, след 18-месечно спиране, възобновява 15-годишното си утешение за експанзията на Путин. Победа на Русия е все по-вероятен сюжет, показва " Файненшъл Таймс ".



Резултатите от такава победа  обаче ще бъдат пагубни.

Русия ще подложи на гнет украинците. Това не е нечиста сделка. Руснаците към този момент направиха в Украйна всеобщи изтезания, изнасилвания, мъчения и отвличания на деца. Спомнете си описите на Русия отпреди нашествието с украински обществени персони, които би трябвало да бъдат " отстранени ".

Дори част от Украйна да остане свободна и да се причисли към Европейски Съюз, тя няма да бъде предпазена от нова съветска експанзия, счита някогашният английски посланик Питър Рикетс.



Путин ще управлява близо една четвърт от международния експорт на пшеница, добавяйки още едно оръжие в арсенала му, който сега включва газ и петрол.

Успехът на съветската експанзия би насърчил всички страни, заинтригувани от навлизане в прилежащата страна: Китай, Венецуела, Азербайджан и доста други, и несъмнено, още веднъж Русия.

Компрометираното от съветската победа НАТО ще бъде изправено пред най-голямото си тестване.



Ако Путин нападне Прибалтика, НАТО евентуално ще изпрати войски. Но за какъв брой време? След като няколкостотин западни бойци загинат, извънредно десните проруски партии ще изискат " мир ", както го вършат в този момент за Украйна. Западните страни биха могли да се отдръпват, като кажат, че са изпълнили задължението си по Член 5 от Договора за НАТО. Никой няма да желае да се стигне до нуклеарна война. Но това ще е фактическият завършек на отбранителния пакт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР