Френският президент Еманюел Макрон, който е с положителен тест за

...
Френският президент Еманюел Макрон, който е с положителен тест за
Коментари Харесай

В триминутно видео с телефона си Макрон успокои, че се чувства добре

Френският президент Еманюел Макрон, който е с позитивен тест за ковид, съобщи, че се усеща добре, предадоха Франс прес и Ройтерс.

В триминутното видео, записано с неговия смарт телефон, Макрон сподели, че има същите признаци като предходния ден - " отмалялост, главоболие, суха кашлица " и даде обещание всеки ден да дава доклад за развиването на заболяването си. " Няма причина нещата да се развият зле ", съобщи той и добави, че ще продължава да работи, въпреки и по-бавно.

" Работя малко по-бавно поради вируса, само че ще продължа да се концентрирам върху предпочитаните въпроси, като битката ни против епидемията, или да вземем за пример Брекзита ", акцентира той.

" Той се усеща добре ", съобщи министърът на образованието пред телевизия Бе Еф Ем в отговор на въпрос за положението на президента. Президентството не е предписание изказвания от началото на деня. По-рано беше обявено, че Макрон има висока температура, само че продължава да работи. Правителственият представител Габриел Атал, който даде обещание " бистрота ", заяви за " кашлица и мощна отмалялост ".

Макрон се настани през вчерашния ден в резиденцията си Лантерн във Версай, покрай Париж. Съпругата му Брижит, чийто тест е отрицателен, остана в Елисейския замък. Премиерът Жан Кастекс, който е имал контакти с президента Макрон, както и ръководителят на Националното заседание Ришар Феран също са в изолираност.

Макрон призна, че може да се е заразил, тъй като за миг е показал " немарливост " или просто е имал шанс. През последните дни френският президент имаше доста срещи с държавни ръководители от Европейски Съюз.

Според статистиката малко е евентуално Макрон да прекара тежко КОВИД-19. Той е релативно млад (на 42), не пуши, няма наднормено тегли и има достъп до най-хубавите медицински грижи. отбелязва Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е разговарял през вчерашния ден с Еманюел Макрон, с цел да му пожелае бързо възобновяване.

" Президентът Тръмп пожела на президента Макрон бързо възобновяване и бързо връщане към извършване на всичките си отговорности ", заяви в Туитър представителят на Белия дом Джъд Диър.

В същото време жертвите на ковид във Франция надвишиха 60 000. Здравното министерство заяви за нови 610 смъртни случая, с които броят им доближи 60 229. 264 от умрелите са се намирали в болница, спрямо 258 предходния ден. Други 346 смъртни случая са били регистрирани в домове за възрастни през последните три дни. Броят на новозаразените за последните 24 часа е 15 674, спад по отношение на 18 254 през вчерашния ден, само че е покачване по отношение на 13 406 нови случая, регистрирани предходния петък.

Здравните управляващи показват от няколко дни терзание от новото увеличение на броя на инфектираните, тъкмо в навечерието на коледните и новогодишни празници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР