Френският президент Еманюел Макрон каза във вторник, че иска да

...
Френският президент Еманюел Макрон каза във вторник, че иска да
Коментари Харесай

Макрон иска да ядоса неваксинираните във Франция

Френският президент Еманюел Макрон сподели във вторник, че желае да " разсърди " неимунизираните в жаргонна. Тази внезапна забележка предстоящо бе наказана от опозиционните противници - по-малко от 4 месеца преди идващите президентски избори, заяви " Ройтерс ".

" Неваксинираните, в действителност желая да ги нервирам. Ще продължим да го вършим до края. Това е тактиката ", съобщи Макрон пред вестник Le Parisien в изявление, оповестено късно във вторник.

Франция предходната година вкара здравен пропуск, който не разрешава на хора без PCR тест или доказателство за имунизация да влизат в заведения за хранене, кафенета и други места. Правителството желае единствено имунизираните могат да имат здравен пропуск.
 Франция записва над 270 000 инфектирани за денонощие
Франция записва над 270 000 инфектирани за денонощие

Докато се разискват ограничения, ограничаващи неимунизираните

" Няма да пратя неимунизираните в пандиза, няма да имунизирам принудително. Така че би трябвало да им кажем, че от 15 януари няма да можете да ходите повече в ресторанта, да пиeте кафе, да ходитена спектакъл, на кино, сподели той.

" Един президент не би трябвало да споделя това ", написа крайнодесният водач Марин льо Пен в Twitter поради използвания от президента съответен жаргонен израз. " Еманюел Макрон е неподобаващ за поста си. "

В подробното изявление, първото за Макрон през новата година, президентът сподели също, че и ма предпочитание да се кандидатира за преизбиране през април, само че не разгласи категорично желанието си да го направи.

" Бих желал да го направя ", сподели Макрон.
 Макрон загатна за наложителна имунизация
Макрон загатна за наложителна имунизация

Нови ограничения против пандемията във Франция

Като неоспорим любимец в допитванията, Макрон към момента не е декларирал публично, че се кандидатира, макар че лейтенантите му към този момент приготвят акция.

Припомняме, че изказванията на президента идват на фона на записана рекордна заболеваемост в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР