Френският президент Еманюел Макрон каза, че не би си позволил

...
Френският президент Еманюел Макрон каза, че не би си позволил
Коментари Харесай

Макрон осъди думите на Байдън за касапина Путин: Въздържайте се, искаме да спрем войната

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че не би си разрешил оскърбления по адрес на съветския водач Владимир Путин, каквито насочи американския президент Джо Байдън, наричайки съветския президент " касапин ", съобщи Франс прес.

Макрон добави, че " в никакъв случай не би употребявал " сходни думи. Френският президент прикани също за възпиране " от думи и дейности, които могат да доведат до ескалация " на спора в Украйна.

" Ние желаеме да прекратим войната, която Русия стартира в Украйна, без да е била предизвикана. Това е задачата. И в случай че желаеме да създадем това, не би трябвало да провокираме ескалация нито с думи, нито с дейности ", съобщи Макрон пред France 3.

" Не би трябвало, ние, европейците, да се поддаваме на ескалацията. Не би трябвало ние, европейците, да забравим географията си и нашата история. Ние не сме във война с съветския народ ", сподели Макрон, като акцентира, че Европа към този момент не се намира в подтекста на " студената война " сред Москва и Вашингтон.

Френският водач означи, че " на следващия ден или вдругиден възнамерява да беседва с съветския президент ".

В хода на диалога, както се чака, ще бъде обиден въпросът за евакуацията на жителите на Мариупол, която по думите на Макрон, " би трябвало да бъде осъществена колкото се може по скоро ".

Ден по-рано в своя пламенна тирада във Варшава Байдън назова Путин " касапин ", " военнопрестъпник " и " диктатор-убиец ". Думите му не бяха признати добре и в Русия.

Видният съветски сенатор Константин Косачев, който е отпред на парламентарната комисия по външни работи в горната камара на Народното събрание, съобщи, че Байдън " стряскащо постоянно " прави изказвания, по-лоши от закононарушения. По негови думи в предишното думата на президента на Съединени американски щати е имала тежест, само че това към този момент не е по този начин.

В края на своя пламенна тирада във Варшава през вчерашния ден Байдън сподели за Путин:

" За Бога, този човек не може да остане на власт ". Коментарът беше интерпретиран като трагична смяна във външната политика на Съединени американски щати, като изглеждаше, че Байдън декларира, че е нужна промяна на режима в Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков бързо отвърна като сподели: " Не Байдън взема решение това. Президентът на Русия се избира от руснаци ".

Докато думите на Байдън се разпространяваха по света, Белият дом се опита да изясни, че забележките на президента не са били пряк апел за свалянето от власт на Путин.

" Това, което президентът имаше поради е, че на Путин не може да бъде позволявано да упражнява власт над съседите си или в района ", сподели чиновник. " Той не обсъждаше властта на Путин в Русия или промяна на режима ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР