Френският президент Еманюел Макрон е заявил в събота на руския

...
Френският президент Еманюел Макрон е заявил в събота на руския
Коментари Харесай

Макрон към Путин: Искрените разговори са несъвместими с ескалация на напрежението

Френският президент Еманюел Макрон е декларирал в събота на съветския президент Владимир Путин, че откровените договаряния са несъвместими с ескалация на напрежението към Украйна, заяви Елисейският замък, представен от Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция. Телефонният им диалог е траял към 90 минути. Обсъждана е била стабилността и сигурността в Европа, както и методите да се реализира прогрес в използването на буксуващите Мински съглашения, подписани през 2015 година.

Кремъл, съобщавайки за диалога, уточни, че съветският водач още веднъж е обърнал внимание на Макрон " на неналичието на съдържателна реакция от страна на Съединени американски щати и НАТО " на известните им съветски начинания, съобщи ТАСС.

В диалога с Макрон Путин не е споделил нищо, което да дава съображение да се счита, че се готви да навлезе в Украйна, съобщи пред кореспонденти чиновник на Елисейския замък. Въпреки това ние сме извънредно бдителни и деликатно следим разположението на съветските военни, с цел да избегнем най-лошото, добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР