Френският президент Еманюел Макрон е разгневил администрацията на САЩ с

...
Френският президент Еманюел Макрон е разгневил администрацията на САЩ с
Коментари Харесай

Bloomberg: С призивите за изпращане на войски в украйна, Макрон разярил Вашингтон

Френският президент Еманюел Макрон е разгневил администрацията на Съединени американски щати с мненията си за вероятно изпращане на непознати войски в Украйна, защото те се притесняват, че сходен ход може да докара до конфликт с Русия. Това съобщава , цитирайки източник, осведомен с полемиките сред съдружниците, предава организация " Фокус ".

Според събеседника на организацията, намеците на Макрон са били направени, с цел да принудят съветския президент Владимир Путин да се вразуми, само че чиновници, осведомени с полемиките в НАТО за Украйна, споделят, че думите може да имат противоположен резултат.

Други чиновници, които приказваха с Bloomberg при изискване за анонимност, упорстват, че мненията на Макрон също не са доста умни от позиция на оперативната сигурност, защото, както отбелязва организацията, няколко страни към този момент тихомълком са разположили някои войски в Украйна.

Източникът на организацията декларира, че някои министър председатели от Европейски Съюз чакат водачество от Макрон, а мнозина приветстват твърдата му позиция по отношение на Русия.

В същото време Bloomberg отбелязва, че критиците на френския президент споделят, че той повече приказва, в сравнение с работи.

В този подтекст организацията дава образец с чешката самодейност за закупуване на муниции за Украйна в страни отвън Европейски Съюз. Миналия месец Макрон сподели, че поддържа чешката самодейност, само че Франция към момента не е оповестила финансовия си принос към нея.

Въпреки полемиката към мненията за вероятно изпращане на западни войски в Украйна, Макрон отхвърли да отстъпи, настоявайки, че изказванията му са добре премислени, само че също по този начин акцентира, че Франция няма да следва " логиката на ескалация “ в връзките с Москва.

Впоследствие, разяснявайки повдигнатата от него концепция, Макрон означи, че в случай че сходен сюжет се осъществя, френските сили няма да преминат в нахлуване против Руската федерация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР