Френският президент Еманюел Макрон е отговорил на послание на руския

...
Френският президент Еманюел Макрон е отговорил на послание на руския
Коментари Харесай

Макрон готов да преговоря с Путин за ракетите в Европа

Френският президент Еманюел Макрон е дал отговор на обръщение на съветския си сътрудник Владимир Путин за неразполагането на ракети със междинен и дребен обхват в Европа и е изразил подготвеност за разговор по тази тематика. Това съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Макрон фактически е дал отговор на посланието на Путин. Отговорът му естествено не е обстоен, само че показва схващане за безпокойството на Русия и подготвеност за разговор по въпроса ", сподели Песков пред публицисти, представен от Българска телеграфна агенция.

Той позволи опцията съветският и френският президент да се срещнат на четири очи в границите на срещата на върха на " нормандската четворка " на 9 декември в Париж.

Германският вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", който се базира на писмото на Макрон до Путин, написа, че френският водач е подготвен да разиска предлагането за мораториум върху разполагането в Европа на ракети със междинен и дребен обхват, откакто през август публично бе денонсиран забраняващият такова разполагане Договор за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР