Френският президент Еманюел Макрон е много уверен, че Великобритания и

...
Френският президент Еманюел Макрон е много уверен, че Великобритания и
Коментари Харесай

Берлин и Париж дадоха 30 дни на Лондон за Брекзит

Френският президент Еманюел Макрон е доста убеден, че Англия и Европейски Съюз ще могат да намерят решение за Брекзит в границите на 30 дни - график, препоръчан от немския канцлер Ангела Меркел, предадоха организациите. " Това може да стане, в случай че има добра воля от двете страни ", сподели Макрон при срещата си с английския министър председател Борис Джонсън в Елисейския замък в Париж. Преди това в Берлин Меркел разгласи, че дава 30-дневен период на Англия да излезе с различно предложение на нежелания от британците защитен механизъм за ирландската граница. " Англия желае да реализира бърза договорка за Брекзит, само че недемократичният предпазен механизъм за ирландската граница би трябвало да отпадне напълно, с цел да се предотврати излизането без договорка ", разгласи от своя страна Борис Джонсън. 

Френският президент съобщи, че решението на Англия за излизане от Европейски Съюз би трябвало да бъде спазено. Но той добави, че защитният механизъм за Северна Ирландия е необходим за запазването на политическата непоклатимост и на единния европейски пазар. Джонсън обясни, че с " сила и креативност можем да намерим път напред ". Еманюел Макрон обаче предизвести, че всяко съглашение за Брекзит, което двете страни могат да реализират през идващия месец, няма да бъде доста друго от съществуващото. 

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че е " мощно поощрен " от диалозите си с Меркел в Берлин. Той акцентира желанието си за договорка с Европейски Съюз, само че добави, че е " жизненоважно за доверието в политиката " Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз на 31 октомври. Той добави, че " при никакви условия " Англия няма да сложи контролни и пропускателни пунктове на границата сред Ирландия и Англия.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР