Френският президент Емануел Макрон каза пред швейцарските медии във вторник,

...
Френският президент Емануел Макрон каза пред швейцарските медии във вторник,
Коментари Харесай

Макрон би подкрепил Меркел да оглави ЕК

Френският президент Емануел Макрон сподели пред швейцарските медии във вторник, че ще поддържа немския канцлер Ангела Меркел да наследи Жан-Клод Юнкер като председатек на Европейската комисия, в случай че тя реши да се кандидатира за този пост.

" Ако тя желае, аз ще я поддържа ", сподели Макрон в изявление за телевизионния канал на РТС. " Разбира се, бих желал, тъй като първо мисля, че се нуждаем от някой мощен политик. Европа се нуждае от нови лица и мощни лица, тъй че се нуждаем от персони, които в действителност въплъщават това ", акцентира той и означи, че би желал да види дамите от двете от най-хубавите страни в Европейски Съюз да вземат високи постове.

Макрон не счита, че в назначенията би трябвало да се следва правилото на паритет.

След европейските избори предишния месец, Макрон и Меркел показаха спорни отзиви за това кой би трябвало да бъде идващият ръководител на Европейската комисия. Германският канцлер поддържа системата " spitzenkandidat " (топ кандидат), съгласно която ще бъде определен Манфред Вебер. А от своя страна Еманюел Макрон означи, че би желал някой с повече опит да поеме поста.

В същото време Меркел съобщи, че не се интересува от водещи функции в Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР