Френският президент би бил неподходящ гост на срещата на върха

...
Френският президент би бил неподходящ гост на срещата на върха
Коментари Харесай

Русия: Макрон е неподходящ гост на срещата на БРИКС

Френският президент би бил несъответствуващ посетител на срещата на върха на БРИКС, сподели в четвъртък съветският заместител външен министър Сергей Рябков, представен от организация РИА Новости, критикувайки страни, чиято политика Русия счита за враждебна, предава Ройтерс.

Икономическата група БРИКС, включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, трябва да организира среща на върха в Йоханесбург през август.

Запитан за обявеното предпочитание на Макрон да участва на срещата на върха, Рябков сподели: " Ясно е, че водачите на страни, които водят толкоз враждебна и неприемлива политика по отношение на нас, разискват с подобен акцент и увереност, че Русия би трябвало да бъде изолирана на интернационалната сцена и споделят общата линия на НАТО да ни нанесе по този начин нареченото стратегическо проваляне - подобен водач е несъответствуващ посетител на БРИКС.

" И ние не крием този наш метод, казахме на сътрудниците от Южна Африка. Очакваме, че нашата позиция ще бъде изцяло призната ", сподели Рябков.

В момента Южна Африка обмисля правните си благоприятни условия, в случай че съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През реши да участва на срещата на върха на БРИКС, така като Международният углавен съд (МНС) през март издаде заповед за арест на Путин заради спора в Украйна.

Южна Африка е член на МНС и теоретично ще би трябвало да го арестува, в случай че участва на срещата на върха на БРИКС.

Още на 25 януари обаче африканската страна към този момент беше поканила Путин на срещата на водачите на БРИКС, която ще се организира 22-24 август в Йоханесбург. Появиха се и спекулации, че е възможно ЮАР да се откаже да е домакин на срещата на БРИКС, с цел да не се постанова да арестува Путин.

Припомняме, че Иран, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Куба, Демократична република Конго, Коморските острови, Габон и Казахстан изпратиха представители в Кейптаун за по този начин наречените договаряния " Приятели на БРИКС ", сподели формалната стратегия. Египет, Аржентина, Бангладеш, Гвинея-Бисау и Индонезия участваха виртуално.

Египет е кандидатствал за участие в БРИКС - блок от нововъзникващи стопански системи, чиито членове понастоящем са Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, заяви Анадолската организация на 14 юни.

" Египет подаде молба за присъединение към БРИКС, защото една от самодейностите на групата сега е максималното прекачване на търговията към различни валути, независимо дали национални или основаването на някакъв тип обща валута. Египет е мощно заинтригуван от това ", съобщи съветският дипломат в Египет Георги Борисенко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР