Френският полицай, който предизвика бунтове във Франция, след като екзекутира

...
Френският полицай, който предизвика бунтове във Франция, след като екзекутира
Коментари Харесай

Близо 1 милион евро дарения за полицая, убил тийнейджър във Франция

Френският служител на реда, който провокира протести във Франция, откакто екзекутира младеж при прекъсване на пътя, е събрал повече от 986 000 евро под формата на дарения, което надвишава даренията за фамилията на жертвата, оповестява БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Необичайните средства, финансирани от повече от 40 000 души, са събрани посредством страницата Gofundme.

Целта на дарителската акция е да поддържа фамилията на полицейския чиновник, " който е изпълнявал служебните си отговорности и е платил висока цена за това ", се споделя в изказване на уредниците, представено от Българска телеграфна агенция.

Инициативата бе подета от Жан Месиа, последовател на френския крайнодесен политик Ерик Земур, отбелязва ДПА.

Първоначално служителите на реда обявиха, че младежът е желал да ги прегази. Те се отхвърлиха от тази версия едвам когато в обществени мрежи се разпространиха видеозаписи на случая, чиято достоверност бе доказана от медии.

Полицаят, който създал изстрела, бе задържан и му бяха повдигнати обвинявания в съзнателно ликвидиране.

Относителното успокоение след пет нощи на всеобщи вълнения донесе известно облекчение на държавното управление на френския президент Еманюел Макрон в опитите му да възвърне контрола над обстановката единствено няколко месеца след всеобщите митинги, свързани с непопулярната пенсионна промяна, и година преди лятната Олимпиада в Париж.

Френското вътрешно министерство заяви, че през миналата нощ са били задържани 157 души, което е по-малко спрямо предходните две нощи, когато бяха задържани надлежно 700 души в нощта против неделя и 1300 души в нощта против събота.

Министерството заяви, че съгласно предварителни данни през миналата нощ са били ранени трима служители на реда от мобилизираните в цяла Франция общо 45 000 чиновници на реда и са били нанесени вреди на близо 350 здания и 300 автомобила.

Бабата на убития юноша сподели през вчерашния ден, че желае всеобщите вълнения, провокирани от гибелта му, да спрат.

След убийството на младежа предишния вторник протестиращи палиха коли, ограбваха магазини и атакуваха кметства и други здания, в това число дома на кмет на парижко предградие, който беше атакуван в събота, до момента в който брачната половинка и децата му спели вътре, показва Ройтерс.

Двайсет и четири годишен пожарникар почина в Сен Дени, северно от Париж, до момента в който гасeше горящи коли през миналата нощ, заяви френският вътрешен министър Жералд Дарманен, представен от Франс прес.

„ Млад старши сержант от парижката противопожарна бригада умря макар бързата интервенция на неговите сътрудници “, написа в Туитър Дарманен и посочи, че случаят се е случил в под земята паркинг.

Води се оглед за определяне на събитията към запалването на колите, добави френското вътрешно министерство. Все още не е открита директна връзка сред пожара, при който почина този пожарникар, и безредиците, раздрусали доста градове във Франция след гибелта предишния вторник в Нантер на 17-годишния Наел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР