Френският парламент прие закон, който забранява използването на мобилни телефони

...
Френският парламент прие закон, който забранява използването на мобилни телефони
Коментари Харесай

Франция забранява мобилните телефони в училищата

Френският парламент одобри закон, който не разрешава потреблението на мобилни телефони в учебните заведения. Забраната влиза в действие от 1 септември тази година.

Всяко учебно заведение единствено ще реши по какъв начин да приложи възбраната, да вземем за пример, като накара учениците да ги предават заран на влизане, или да ги държат изключени в раниците си. Мярката обгръща и трите равнища в образованието - начално, главно и приблизително. Устройства няма да може да се употребяват в учебните заведения, с изключение на с просветителни цели.

Учителите призоваваха за сходна възбрана, с цел да се ограничи възходящото разпръскване в класните стаи. 90% от френските младежи на възраст сред 12 и 17 години имат смарт телефон.

Законът има за цел също по този начин да отбрани децата от рисково онлайн наличие, като да вземем за пример принуждение или порнография, както и кибертормоз.

" Става въпрос за " закон на 21 век ", който изпраща доста ясно обръщение към френското общество, само че и на интернационално равнище ". Това сподели след приемането на възбраната френският министър на образованието Жан Мишел Бланке. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР