Френският парламент прие двумесечния закон за въвеждане на извънредно положение

...
Френският парламент прие двумесечния закон за въвеждане на извънредно положение
Коментари Харесай

Извънредно положение бе обявено и във Франция

 Френският парламент одобри двумесечния закон за въвеждане на изключително състояние поради коронавирусната зараза, оповестиха международните организации.

Тази вечер Народното събрание (долната камара на парламента) одобри законопроекта на първо четене.

След това документът беше прегледан от смесена комисия, състояща се от седем депутати и седем сенатори, които се съгласиха за окончателния текст.

Законът дава право на държавното управление да лимитира публичните свободи (по-специално това се отнася за въвеждането на ограничаващи ограничения за движение) за два месеца. Документът също по този начин упълномощава държавното управление да предприеме редица ограничения за поддръжка на бизнеса и постановява процеса на отсрочване на втория тур на общинските избори във Франция. Първият тур на изборите се организира предходната неделя - 15 март.

Окончателната версия на закона планува санкция в размер на 135 евро за нарушаване на карантинните ограничения. В случай на наново нарушаване в границите на две седмици, санкцията ще се усили и ще възлиза на сума сред 1500 до 3000 евро. Ако жител наруши рестриктивните мерки, наложени от коронавирусната зараза повече от три пъти в границите на 30 дни, той ще бъде изправен пред шест месеца затвор и санкция в размер на 3 750 евро.

Според последните данни броят на пациентите с ковид във Франция надвишава 16 хиляди, 674 души са умряли.

От 17 март Франция наложи строги ограничавания върху придвижването на хора в продължение на най-малко две седмици. В страната са затворени кафенета, заведения за хранене, кина и магазини за нехранителни артикули. Аптеки, хранителни магазини, банки, бензиностанции и павилиони за цигари ще останат отворени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР