Френският национал и състезател на Монако Килиан Мбапе ще играе

...
Френският национал и състезател на Монако Килиан Мбапе ще играе
Коментари Харесай

ПСЖ взе Мбапе под наем, "Манчестър сити" се отказа от Санчес

Френският национал и играч на " Монако " Килиан Мбапе ще играе за ПСЖ. 18-годишният футболист беше притеглен от парижани с контракт чартърен за един сезон.

В съглашението е заложена опция за привличането на Мбапе за непрекъснато до юни 2022 година

" Наистина желаех да бъда част от плана на клуба, който е един от най-амбициозните в Европа ", съобщи тинейджърът. Сделката идва в последните часове на трансферния прозорец.

Мбапе стана първенец с " Монако ", като изигра доста мощен сезон и притегли вниманието на водещите клубове. Интерес към него имаха още " Арсенал ", " Манчестър сити " и " Реал " (Мадрид).

Предполага се, че концепцията на ПСЖ е пазаруването на Мбапе да остане за идващото лято, с цел да може клубът да се оправи с условията на финансовия феърплей. Парижани към този момент заплатиха рекордните 222 милиона евро, с цел да изплатят Неймар от " Барселона ".

Президентът на ПСЖ Насер ал-Хелайфи посочи, че за френския футбол е значимо, че клубът оказва помощ за развиването на подобен надарен състезател. " Сред футболистите на неговата възраст той без подозрение е най-обещаващият поради големите му механически, физически и душевен качества ", съобщи той.

 ПСЖ взе Мбапе чартърен,
© Reuters

Евентуалният трансфер на Алексис Санчес в " Манчестър сити " наподобява неосъществим. Часове преди затварянето на пазар " жителите " се отхвърлят от преследването на чилиеца, заяви Би Би Си.

Според информацията " Арсенал " е приел усъвършенстваното предложение от 55 млн. паунда плюс заложени 5 млн. паунда бонуси, само че с изискването, че първо би трябвало да си обезпечи заместител. Желаният Тома Лемар от " Монако " е отказал на лондончани.

Самият Санчес има предпочитание да премине в състава на Хосеп Гуардиола, с който работи в " Барселона ". Чилиецът е в последната година от контракта си с " Арсенал " и идващото лято ще може да си тръгне със свободен трансфер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР