Френският министър-председател Елизабет Борн предупреди, че има риск за страната

...
Френският министър-председател Елизабет Борн предупреди, че има риск за страната
Коментари Харесай

След загубата на Макрон: Френският министър-председател предупреди за риск за страната

Френският министър-председател Елизабет Борн предизвести, че има риск за страната след парламентарните избори, на които обединението на президента Еманюел Макрон загуби безспорното си болшинство в Националното заседание - долната камара на Народното събрание, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Тази " невиждана обстановка съставлява риск за нашата страна ", акцентира Борн в телевизионно изказване след втория тур на изборите през вчерашния ден, който бе белязан от пробив на левицата и на крайната десница. В същото време тя изрази подготвеност да стартира да работи още от през днешния ден за " образуване на работно болшинство ", като се аргументира, че това " няма опция ".

Ще би трябвало да бъдат взети поради многочислени фактори и да бъдат реализирани " подобаващи взаимни отстъпки, с цел да се работи в интерес на Франция ", акцентира Борн.

Френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер разяснява, че резултатите от изборите не вършат страната неуправляема. " Ще би трябвало да се прояви огромно въображение ", с цел да продължим напред, съобщи в това време той пред телевизия " Франс 2 ".

Льо Мер също назова обстановката " невиждана ", само че омаловажи смисъла на изборните резултати, като акцентира, че образуването на болшинство към президента Макрон е " единствената мощ, способна да ръководи Франция ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР