Френският министър-председател Елизабет Борн оцеля при първия си вот на

...
Френският министър-председател Елизабет Борн оцеля при първия си вот на
Коментари Харесай

Френският премиер оцеля след вот на недоверие

Френският министър-председател Елизабет Борн оцеля при първия си избор на съмнение в Народното събрание, който беше подсилен от твърдата лява съпротива, съобщи БГНЕС.

Предложението, за чието приемане бяха нужни 289 гласа "за ", беше подкрепено единствено от 146 от общо 577-те депутати на Националното заседание след близо тричасови диспути.

Партията "Непреклонна Франция " (LFI) внесе предлагането против Борн, която оглавява държавно управление на малцинството, само че тя изглеждаше вън от заплаха, когато другите опозиционни партии изключиха опцията да поддържат самодейността още преди гласуването.

По време на дебата министър-председателят упрекна LFI, че отклонява парламентарното време от значими тематики.

"Дами и господа, през днешния ден можехме да работим за богатството на френския народ ", съобщи Борн пред Народното събрание преди гласуването. "Вместо това обсъждаме избор на съмнение, който се основава на хипотетични мои планове и който пречи на работата на Народното събрание, а оттова и на френския народ ", сподели тя.

Борн беше назначена от президента Еманюел Макрон през май, месец преди парламентарните избори, на които ръководещата центристка партия загуби болшинството си.

"Никога няма да приемем, че някой държи властта в тази страна, като единствената му легитимност е, че е бил назначен от президента ", съобщи висшият народен представител от LFI Алексис Корбиер пред канала Public Senat.

"Това е моментът на истината ", добави водачът на парламентарната група на партията Матилд Пано. „ Смисълът на гласуването е политическо изясняване, защото тези, които не гласоподават "за ", ще бъдат избрани като "подкрепящи политиките на държавното управление ", добави тя.

61-годишната Борн даде да се разбере, че има намерение да разчита на гласовете на опозиционните партии за приемане на закони, като дясната партия "Републиканци " се счита за решаваща за нейното бъдеще. Подкрепата на 62-ма депутати от "Републиканци " би била задоволителна, с цел да може държавното управление да одобри закони по време на мандата на този парламент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР