Френският министър-председател Едуар Филип призова днес за "вдигане на израелската

...
Френският министър-председател Едуар Филип призова днес за "вдигане на израелската
Коментари Харесай

Франция настоя за вдигане на израелската блокада на ивицата Газа

Френският министър-председател Едуар Филип прикани през днешния ден за "вдигане на израелската обсада " на линията Газа, както и за помиряване на двете съперничещи си водещи палестински придвижвания, Фатах и Хамас, съобщи Франс прес.

"Няма да има мир без трайно решение за Газа, което минава през вътрешно палестинско помиряване и през повдигане на израелската обсада ", съобщи френският министър-председател след диалог с палестинския си сътрудник Рами Хамдала.

Отношенията сред двете огромни палестински придвижвания - Фатах на президента на палестинската автономност Махмуд Абас и ислямистите от Хамас, които управляват Газа - са доста напрегнати.

Египет се опита на няколко пъти да сближи Хамас и палестинската самостоятелна власт. Кайро прави и старания да посредничи за помирение сред Израел и Хамас.

Едуар Филип напомни също поддръжката на Франция за "решение с две страни " - палестинска и израелска - всяка от които с Ерусалим за столица.

Хамдала повтори апела за образуване на интернационална конференция с необятно присъединяване, включваща заинтересуваните срани, за рестартиране на мирния развой.

Най-малко 33 палестинци бяха ранени през днешния ден при конфликти с израелската войска по продължение на границата сред Израел и линията Газа, съобщи ТАСС, като се базира на здравните управляващи в анклава.

Това бе 37-ият следващ петък на палестински митинги с искане за повдигане на блокадата на Газа. Около 230 палестинци бяха убити и над 20 000 - ранени, от началото на протестните акции на 30 март, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР