Френският министър на въоръжените сили Себастиен Льокорню ще посети в

...
Френският министър на въоръжените сили Себастиен Льокорню ще посети в
Коментари Харесай

Френският министър на въоръжените сили ще посети в сряда Украйна

Френският министър на въоръжените сили Себастиен Льокорню ще посети в сряда Украйна, където ще увери украинските представители, че Франция продължава да поддържа тази страна, заяви през днешния ден министерството, представено от Франс прес.
Прочетете още
Льокорню ще отдаде респект на починалите в пердах пред паметника на героите в Киев и ще беседва с украинския си сътрудник Олексий Резников, добави ведомството без повече детайлности от съображения за сигурност. Това е първата аудиенция на френския министър в Украйна от началото на съветската атака на 24 февруари, добави министерството.

Организирала на 13 декември интернационална конференция в поддръжка на Украйна, Франция твърдо декларира, че остава с желанието да даде на Киев цялата си поддръжка в филантропичен и боен проект. Френският президент Еманюел Макрон уточни в излъчено във вторник изявление за малките екрани от страната, че Франция наскоро е доставила на Украйна гранатомети и зенитни ракетни комплекси " Кротал ". Той добави, че при започване на 2023 година Париж ще продължи оръжейните доставки за Киев.

Предвижда се Украйна да получи по-специално нови количества самоходни артилерийски установки " Сезар ". Очаква се Франция да изпрати още 6 до 12 такива, само че броя ще зависи от течащите сега договаряния с Дания, откъдето ги е поръчал Париж, заяви Българска телеграфна агенция.

Досега Франция е предоставила на Украйна по-специално 18 оръдия " Сезар " диаметър 155 мм с обхват 40 км, инсталирани на камиони, противотанкови и зенитни ракети, както и бронетранспортьори.

Украинското издание " Хромадске " напомни през вчерашния ден, че съгласно " Журнал дю диманш " и други френски медии досега Франция е предоставила на Украйна помощ на стойност 550 милиона евро, включваща с изключение на посочените оръжия портативни зенитни ракети " Мистрал ", противотанкови мини и леки ракети " Мистрал ", очила за нощно виждане и други

Освен това Франция се е съгласила да образова 2000 украински военни от общо 15 000, които се възнамерява да получат подготовка в Европейски Съюз. Според министър Льокорню 400 украински военни към този момент са подготвени от френски експерти, в това число да боравят с техниката, доставяна от Франция. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР