Френският министър на труда Елизабет Борн обяви, че поради подобряването

...
Френският министър на труда Елизабет Борн обяви, че поради подобряването
Коментари Харесай

Франция мисли да облекчи COVID ограниченията

Френският министър на труда Елизабет Борн разгласи, че заради подобряването на обстановката с COVID-19, управляващите скоро може да отстранен някои от рестриктивните мерки, свързани с потреблението на " зелените пропуски ", заяви в. " Монд ".

" Здравната обстановка се усъвършенства. Ако това положението на нещата се резервира, можем да разхлабим разпоредбите ", сподели Елизабет Борн.

Министърът посочи, че съответното решение ще бъде взето през идващите дни.
 Близо 160 хиляди души във Франция стачкуваха против принудата да се имунизират
Близо 160 хиляди души във Франция стачкуваха против принудата да се имунизират

В страната се организираха 222 демонстрации

Във Франция на 9 август бяха въведени специфични пропуски с QR код, потвърждаващи, че техните притежатели или имат нов негативен резултат от тест за ковид, или са преболедували COVID-19. Тези документи би трябвало да бъдат показани в превоза, като се изключи градския публичен превоз, при посещаване на заведения за хранене и кафенета, музеи, изложения, концерти и други места за културен отдих. Засега се възнамерява пропуските да се ползват до 15 ноември .

Междувременно медиите означават, че изказванията на министъра на труда пристигнаха откакто френската корпорация и един от най-големите търговци на дребно в света, Auchan Holding, съобщи, че условието да има " санитарни пропуски " за клиентите в моловете вреди на бизнеса.

В същото време в страната не престават митингите против " зелените пропуски ". Медиите означиха, че в събота в обществените мрежи се появиха видеоклипове на стачкуващи, които разпъват одеяла за пикник по улиците и се хранят пред заведения, където се позволяват единствено притежатели на пропуски.
 237 000 споделиха
237 000 споделиха " не " на Коронавирус ограниченията във Франция

Несъгласните стачкуваха за четвърта поредна седмица

Миналия четвъртък френският президент Еманюел Макрон съобщи, че не може да изключи удължаването на наложителното потребление на " зелени пропуски " при хранене, трен и въздушен превоз в страната и след 15 ноември.

Според статистическия уеб страница Worldometers, над 6,81 милиона случая на коронавирусна зараза са били открити във Франция от началото на пандемията, над 114,7 хиляди заболели от COVID-19 са умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР