Френският министър на отбраната отложи разговори с нейния британски колега

...
Френският министър на отбраната отложи разговори с нейния британски колега
Коментари Харесай

Френският министър на отбраната отложи разговор с Великобритания

Френският министър на защитата отсрочи диалози с нейния английски сътрудник на фона на недоволството от подписването на пакт сред Австралия, Англия и Съединени американски щати.

Париж недоволства от присъединението на Австралия в съглашението „ Аукус “ за даване на технологии и опция за разполагане на атомни подводници. Причината е, че поради тази договорка Канбера се отдръпна от в началото постигнатото единодушие за строене на подводници с стандартно задвижване на стойност 66 милиарда $ във Франция.

Макар че английският министър председател Борис Джонсън побърза да успокои Париж, че няма защо да се тревожи, плануваната за тази седмица среща сред Флоранс Парли и английския министър на защитата Бен Уолъс в Лондон е отсрочена, написа „ Би Би Си “.

„ Много другарски връзки “

Външният министър на Англия, Джеймс Клевърли, разяснява, че „ всички двустранни връзки минават през интервали на напрежение “. Той няма подозрение, че в последна сметка обстановката с Франция ще се изглади.

По думите му пактът с Австралия и Съединени американски щати има за цел да „ укрепи и задълбочи “ връзките с двама дългогодишни сътрудници в защитата и да поддържа високотехнологични индустриални компании в Обединеното кралство.

Споразумението „ Аукус “ се преглежда като изпитание да се противодейства на въздействието на Китай в противоречивите води на Южнокитайско море, само че докара до прекратяването на мултимилиардна договорка, подписана от Австралия през 2016 година за създаване на 12 стандартни подводници. Жан Ив Льо Дриан, френският външен министър, разказа отдръпването като „ нож в гърба “, а в края на предходната седмица по искане на президента Еманюел Макрон за разискване бяха привикани френските посланици във Вашингтон и Канбера.

За Борис Джонсън сред Англия и Франция има „ доста другарски връзки “. „ Любовта ни към Франция е неизкоренима “, съобщи той пред кореспонденти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР