Френският министър на културата Франк Ристер е заразен с новия

...
Френският министър на културата Франк Ристер е заразен с новия
Коментари Харесай

Френският министър пипна COVID-19, президентът на Португалия под карантина

Френският министър на културата Франк Ристер е инфектиран с новия ковид, среща се под карантина в дома си и е в положително положение, оповестиха от неговия офис, предават международните информационни организации.

От министерството обявиха, че той е усетил първите признаци на заболяването, след което неотложно е бил тестван за ковид. Тестът е бил позитивен.

Отбелязва се, че Ристер е прекарал няколко дни, работейки в долната камара на френския парламент, където по-рано бяха регистрирани случаи на вируса и евентуално е бил инфектиран там.

От офиса на премиера на Франция Едуар Филип обявиха, че разпоредбите за инфектираните с ковид са „ същите за всички французи “ и включват вземането на ограничения за прекъсване на разпространяването на болестта.

Общо 25 души са умряли от COVID-19 във Франция съгласно последните данни, а инфектираните са над хиляда.

Президентът на Португалия Марселу ди Соуза се сложи под доброволна двуседмична карантина поради ковид, оповестява "Ройтерс ".

С подхванатата мярка той цели да даде образец на португалския народ, макар че направеният му тест за Covid-19 е негативен.

Португалският президент даде проба през вчерашния ден. Освен това той отсрочи всички уговорени срещи и пътувания в чужбина за идващите 14 дни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР