Френският министър на екологичния и солидарен преход Никола Юло обяви

...
Френският министър на екологичния и солидарен преход Никола Юло обяви
Коментари Харесай

Френски министър хвърли оставка в удар за Макрон

Френският министър на екологичния и взаимен преход Никола Юло разгласи през днешния ден, че подава оставка поради липса на поддръжка в държавното управление, съобщи Франс прес.

Агенцията дефинира отдръпването на Юло (63 г.), един от най-популярните членове на кабинета, като тежък удар за президента Еманюел Макрон.

„ Взимам решението да напусна държавното управление “, разгласи френският министър по радио Франс ентер. Той довери, че се усеща „ напълно самичък “ в кабинета по отношение на екологичните провокации.

Юло сподели, че не е уведомил авансово Макрон и премиера Едуар Филип за оставката си. „ Това е почтено и отговорно решение “, добави той.

Юло – тв звезда и дълготраен труженик за отбрана на околната среда, бе притеглен в държавното управление от Макрон предходната година, само че той постоянно имаше конфликти с други министри за политиката в региона на екологията.

Решението му за оставка евентуално ще бъде признато сериозно от Макрон, който стартира през днешния ден аудиенция в Дания.

„ Принципите на почитание изискват президентът и министър председателят да бъдат предизвестени “, съобщи представителят на държавното управление Бенжамен Гриво.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР