Френският мъжки тенис има богати традиции и велики шампиони в

...
Френският мъжки тенис има богати традиции и велики шампиони в
Коментари Харесай

Никола Маю – французинът с най-много АТР титли


Френският мъжки тенис има богати обичаи и велики първенци в предишното. От неделя вечер обаче има нов френски тенисист с най-вече трофеи на равнище АТР. Това е Никола Маю, който победи с купата на двойки на шампионата в Монпелие в тандем с Пиер-Юг Ербер след трагичното 4-6, 7-6(3), 12-10 като в шампионския тайбрек двамата трябваше да избавят и мачбол.

За 40-годишния Маю това е общо 40-а купа в тура. Сред тях има 4 на сингъл като всяка една от тях е реализирана на обичаната му настилка – тревата. Останалите 36 са в шампионатите на двойки като 21 от тях са в тандем с Ербер.

По този метод Маю изпревари митове на френския тенис като Яник Ноа и Ги Форже, които имат по 39 трофея в актива си.

Постигнатото от Маю наподобява сензационно на фона на обстоятелството, че по това време през 2015-а, когато бе към този момент на 33 години, той бе спечелил 10 трофеи. Всичко се промени сега, в който до него на корта застана Ербер.

Двамата оформиха един от най-успешните тандеми в спорта. През 2019-а се трансфораха в осмата двойка в историята с кариерен Голям шлем. През предходната година на Ролан Гарос прибавиха и пета купа от Големия шлем. Имат и два трофея от Финалите на АТР.

Роденият през 1982-а година към този момент се концентрира напълно върху изявите си на двойки. Проблем пред тандема му с Ербер обаче е нежеланието на колегата му да се имунизира срещу Covid-19. Поради тази причина Ербер не пътува за Австралия. Там в партньорство с Фабрис Мартен Маю загуби в първи кръг на Australian Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР