Френският лидер на опозиционния Нов народен екологичен и социален съюз

...
Френският лидер на опозиционния Нов народен екологичен и социален съюз
Коментари Харесай

Избори във Франция: Опозицията се съмнява в резултата

Френският водач на опозиционния Нов национален екологичен и обществен съюз (NUPES) Жан-Люк Меланшон изрази подозрение в точността на данните на френското Министерство на вътрешните работи за първия тур на парламентарните избори в страната.

Френският телевизионният канал BFM напомня, че съгласно предварителните данни след допитванията левият алианс, който включва придвижването " Неконформистка Франция ", Социалистическата партия, Френската комунистическа партия и алианса " Европа - Околна среда - Зелени ", води с дребна разлика в съревнованието с ръководещия блок " Заедно! ". Въпреки това в окончателния си резултат Министерство на вътрешните работи сложи левицата на второ място след президентския блок.

Според Le Monde, който прави лични калкулации, " левицата получава 26,1% на първия тур, а ръководещият блок - 25,8% ". Въпреки това, по данни на Министерството на вътрешните работи, алиансът на Меланшон печели 25,66%, до момента в който президентският блок - 25,75%.

" Това са погрешни данни, защото не регистрират претендентите, които сме подкрепили ", съобщи представителят на левия алианс Алексис Корбиер във връзка статистиката на Министерството на вътрешните работи. Според анализатор на BFM разминаването се дължи на обстоятелството, че Министерство на вътрешните работи е преброило настрана районните гласоподаватели в отвъдморските департаменти, макар че тези претенденти са предизвестили авансово, че имат намерение да бъдат част от фракцията на Новия национален екологичен и обществен съюз.

Меланшон показва и съответен образец за " манипулиране на резултатите ". " Жан-Юг Ратенон, който беше отпред на изборния регион в Реюнион, е член на нашата секта в Националното заседание от пет години. Въпреки това [министърът на вътрешните работи Жералд] Дарманен го сложи в категорията " други леви ",отбелязва Меланшон в Twitter.

Първият тур на изборите за Национално заседание се организира във Франция на 12 юни. По данни на Министерството на вътрешните работи ръководещият блок " Заедно! ", образуван от президентската партия " Възраждане " в съюз с центристите, е получил 25,75% от гласовете. Основният им противник на балотажа, Новият национален екологичен и обществен съюз, получи 25,66%, съгласно министерството.

Партията на Марин Льо Пен Национален общ брой е на трето място с 18,7%, а Републиканската партия е на четвърто място (10,4%). Партията " Реконкиста " на Ерик Земур се класира на пето място с 4,2 % от гласовете, само че този резултат оставя дребни шансове за продобиване тук-там в Народното събрание. Останалите партии и обединения не минаха прага от 4%.

За изборите в континенталната част на Франция и в отвъдморските департаменти са образувани 577 изборни региона, от всеки от които би трябвало да бъде изпратен един народен представител в долната камара на Народното събрание. В 572-те изборни региона, в които на първия тур никой от претендентите не съумя да събере нужните гласове за победа, ориста на мандатите ще бъде решена на втори тур, който ще се организира на 19 юни, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР