Френският институт в България в партньорство с Дни на предизвикателствата,

...
Френският институт в България в партньорство с Дни на предизвикателствата,
Коментари Харесай

Легендата в алпинизма Антоан льо Менестрел танцува върху фасадите на сградите на площад Славейков

Френският институт в България в партньорство с Дни на провокациите, Столична община и Столична библиотека показва изключителният танцов театър върху фасадите на площад „ Славейков “ на френският катерач и танцьор Антоан льо Менестрел.

Потопен в поетичната атмосфера на Пенчо и Петко Славейкови, Антоан льо Менестрел ще показа историята на един френски Ромео, който търси любовта в България.

Неговото търсене ще стартира с едно главозамайващо втурване и ще продължи с „ проучване “ на фасадите на Френския институт и на други емблематични за София сгради… до момента в който не чуе един чужд глас, една мелодия, една музика, която няма да може да не помни! Дали ще открие любовта?

Световно прочут, Антоан льо Менестрел развива пристрастеността си от спорта към изкуството. Той се катери по градски фасади, танцува по стени и покриви. Създава лирика, подтиква и поражда разговор сред града и неговата архитектура.

Със своите спектакли той ни увлича в разходка, която ни приканва да вдигнем очи, изненадва ни и ни омагьосва, преминавайки над баналността на нашите ежедневни пейзажи, разкривайки пред очите ни нови пътища към свободата.

Неговите главозамайващи спектакли се играят във Франция, Германия, Швейцария, Обединеното кралство, Съединени американски щати и България!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР