Френският футбол се потопи в нова бездна от насилие, след

...
Френският футбол се потопи в нова бездна от насилие, след
Коментари Харесай

Френският футбол вижда нова спирала от насилие преди Олимпийските игри през 2024 г.

Френският футбол се потопи в нова пропаст от принуждение, откакто мачът Олимпик Марсилия против Олимпик Лион беше преустановен, когато рейсът на гостите беше замерян с камъни и бирени бутилки, ранявайки треньора на Лион Фабио Гросо в неделя.

Гросо получи пострадвания по лицето в различен епизод на грубост на почитателите, разтърсваща Лига 1, която преди две години беше помрачена от няколко акта на принуждение и проблеми с публиката.

Тъй като случаите се случиха отвън Stade Velodrome в Марсилия, Френската лига (LFP ) нямат пълномощия да глобяват домакинския тим.

Инцидентите наподобяват неприятно за LFP, които договарят за договорка за телевизионни права за 2024-29 година, като търгът завършва в четвъртък, и са направени за смущаващи фрагменти по-малко от една година преди Олимпиадата в Париж през 2024 година

Някои мачове от предварителния кръг на Олимпиадата ще се играят в Марсилия, където избухна принуждение на Световното състезание през 1998 година сред почитатели на Англия и френската полиция.

„ OL съжалява, че този вид обстановки се повтарят всеки ден година в Марсилия и приканва управляващите да оценят сериозността и повторението на този тип случай, преди да се случи още по-сериозна покруса ", се споделя в изказване на Лион, като клубът прибавя, че ще внесе публична правна тъжба.

" Това, което се случи с Фабио Гросо, е изцяло недопустимо ", сподели президентът на OM Пабло Лонгория.

" Това е нещо, което не може да се случи във футбола. Дори да се случи отвън стадиона, това е неприемливо. Ядосан съм и ужасяващ от обстановката. “

Министърът на спорта Амели Оудеа-Кастера сподели: „ Тези неприемливи дейности отхвърлят ​​самите полезности на футбола и спорта и всички причинители би трябвало да бъдат открити и строго осъдени.

Седем обвинени е бил задържан в неделя вечерта, добави министърът.

Неделя не беше първият път, когато рейсът на гостуващия тим е бил набелязан в Марсилия, с предходни произшествия, докладвани през 2016 година и 2019 година

Това се случи и след проблеми с почитатели сезон 2021-2022.

Този път Ница загуби две точки след съществени произшествия по време на мача против Марсилия, когато играчите на гостите се сблъскаха с почитателите на домакините, които ги замеряха с ракети и нахлуха на терена.

Северното дерби сред RC Lens и Lille също бяха наранени от проблеми с публиката, като началото на второто полувреме беше отсрочено, откакто съперничещите почитатели се хвърляха с предмети, преди хората да изтичат на терена, което накара полицията за битка с безредиците и стюардите да се намесят.

През 2021-2022 година сезон имаше проблеми с тълпата и в Монпелие, Анже, Марсилия и Сент Етиен.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР