Френският елитен Олимпик Лион разкритикува решението на местната футболна федерация

...
Френският елитен Олимпик Лион разкритикува решението на местната футболна федерация
Коментари Харесай

"Олимпик" Лион: Френският футбол се движи в грешната посока

Френският първокласен " Олимпик " Лион разкритикува решението на локалната футболна федерация да приключи сезона в Лига 1 прибързано. Заради анулирането на акцията и подреждането на тимове по междинен брой точки на мач, " хлапетата " останаха на седмо място в крайното класиране и за пръв път в последните 25 години няма да вземат участие в евротурнирите.

От клуба излязоха с публично известие, в което пишат, че " Френският футбол се движи в неверна посока " и ръководителите на Лига 1 са избързали с решението си.
Официално: ПСЖ е първенец на Франция Отборите на "Амиен " и "Тулуза " изпадат

" Олимпик " Лион слага и редица въпроси за бъдещето на локалния футбол.

" Как да оцелеем в кратковременен проект... при предстоящи общи загуби в размер на 900 млн. евро? Как да подсигуряваме, че всички професионални френски клубове ще завършат годината, заобикаляйки фалит? Как ще помогнем на аматьорския футбол да преодолее рецесията и да огледа към бъдещето? Как ще се съревноваваме с задграничните сътрудници, които, в по-голямата си част, деликатно изчакват, с цел да възобновят шампионатите си? ", питат от " Олимпик " Лион .
Сезонът в Лига 1 е анулиран след решение на френските управляващи Премиерът Едуар Филип забрани всички спортни събития до септември
Френските медии пишат, че от " Олимпик " Лион са подготвени да съдят футболната лига поради анулирането на сезона.

През този сезон " хлапетата " вземат участие в Шампионската лига, където им следва реванш от осминафиналите против " Ювентус " в Торино. Първият дуел на френска земя приключи с най-малък триумф с 1:0 за домакините. Сега за " Олимпик " Лион единственият път към завръщане в Европа още идващия сезон минава през продобиване на Шампионската лига.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР