Френският Danone спря вноса на продукти на Еvian и Alpro

...
Френският Danone спря вноса на продукти на Еvian и Alpro
Коментари Харесай

Danone спря да внася продукти на Еvian и Alpro в Русия

Френският Danone спря вноса на артикули на Еvian и Alpro в Руската федерация (под тези марки се създават минерална вода и билкови напитки), написа Интерфакс.

„ Danone взе решение да промени доста бизнеса си в Русия, като го пренасочи към главните млечни артикули, бебешки и здравословни храни и спре вноса на Еvian и Alpro “, се споделя в изказване на компанията за резултатите от първото тримесечие, представено от Интерфакс.

Относно преориентацията на портфолиото в Русия, както и прекратяването на всички нови вложения в страната, в това число разноските за реклама и промоция, производителят заяви по-рано.

Danone напомни също, че не получава облаги и дивиденти от съветския бизнес, и даде обещание да изпрати всички средства за филантропични цели.

По-рано компанията съобщи, че не възнамерява да напуща съветския пазар.

През първото тримесечие приходите на Danone са нарастнали с 10,2% до 6,24 милиарда евро. Продажбите „ сходни за сходни “ (LfL) са се нараснали със 7,1%.

По-специално, приходите от LfL в Европа набъбнаха с 5,7%, в Съединени американски щати и Канада - с 5,5%, в Китай, Япония, Австралия и Нова Зеландия - с 15,3%, в други райони на наличие - със 7%.Компанията удостовери прогнозата си за растеж на продажбите на LfL за 2022 година с 3-5%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР