Френският автомобилостроител Рено (Renault) вече си е поставил за цел

...
Френският автомобилостроител Рено (Renault) вече си е поставил за цел
Коментари Харесай

Рено с цел всички продажби в Европа да са на електромобили през 2030 г.

Френският автомобилостроител " Рено " (Renault) към този момент си е сложил за цел не 90 на 100, а 100 % от продажбите му в Европа да бъдат на електрически автомобили през 2030 година, заяви генералният шеф на групата Лука де Мео, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция в четвъртък.

Лука де Мео сподели това пред публицисти година, откакто показа проекта си " Ренолюция " ( " Renaulution " ).

Марката " Рено ", която е отпред на електрификацията на групата, пуска тази година стилен електрически модел " Меган " (Mеgane), а скоро ще се появи и съвременна версия на дребното " Рено 5 " (Renault 5), създадени в Северна Франция.

Ще последва и " Дачия " (Dacia), а нейната електрификация ще бъде в сходство с позицията ни да не усилваме цените, акцентира Де Мео.

Проблемите с доставките на полупроводници ще продължат и през 2022 година, само че ситуацията ще бъде най-тежко през първите шест месеца, посочи ръководителят на компанията. Той удостовери прогнозите, че 500 000 автомобила няма да бъдат създадени поради дефицита.

Групата обаче е съумяла да понижи твърдите си разноски с 2 милиарда евро годишно, с повече от година по-рано от плануваното.

През 2020 година групата претърпя рекордна загуба от 8 милиарда евро, напомня Ройтерс. Тя ще разгласява резултатите си на 18 февруари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР