Френският антимонополен регулатор наложи глоба в размер на 500 млн.

...
Френският антимонополен регулатор наложи глоба в размер на 500 млн.
Коментари Харесай

Франция удря Google с 500 млн. евро глоба

Френският антимонополен регулатор наложи санкция в размер на 500 млн. евро на Гугъл за това, че не е изцяло извършил краткотрайните заповеди, които регулаторът издаде в спор с медиите в страната, съобщи "Ройтерс ".
Американският софтуерен колос би трябвало в границите на идващите два месеца да показа оферти за това по какъв начин ще компенсира новинарските организации и други медии за потреблението на техните вести. Ако не го направи, ще бъде изправен пред още санкции до 900 000 евро дневно.
Издателите на новинарски медии APIG, SEPM и Агенция Франс Прес упрекват софтуерния колос, че не е почнал добросъвестно диалози с тях, с цел да намерят общ език за заплащането на новинарско наличие онлайн, според неотдавнашна инструкция на Европейски Съюз, която основава по този начин наречените "съседни права ".
Казусът самичък по себе си се концентрира върху това дали Гугъл е нарушил краткотрайни заповеди, издадени от антимонополния орган, който настоя такива договаряния да се проведат в границите на три месеца с медии, които ги изискат.
APIG, която съставлява най-големите издатели на печатни медии ( "Фигаро ", "Монд " и др.), остава един от ищците, макар че подписа рамково съглашение, откогато то беше краткотрайно спряно в очакване на решение на антимонополния регулатор, са прецизирали източници на "Ройтерс ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР