Френските здравни власти потвърдиха, че "съществува връзка между риска от

...
Френските здравни власти потвърдиха, че "съществува връзка между риска от
Коментари Харесай

Френските здравни власти потвърдиха връзката между нитратите и рака

Френските здравни управляващи потвърдиха, че "съществува връзка сред риска от развиването на рак на дебелото черво и въздействието на нитрати и нитрити ", изключително посредством модифицираното месо, заяви Агенция Франс Прес.

Френската Национална организация за сигурност на храните (Anses) разгласи, че анализът на научните изявления по тематиката "се причислява към класификацията на Международната организация за проучване на рака (IARC) ", се показва в формалното известие.

През 2015 година организацията, която е част от Световната здравна организация (СЗО), дефинира модифицираното месо, изключително саламите, като канцерогенни (категория 1). Те способстват, дружно с други фактори, за появяването на колоректален рак, който убива над 18 000 души годишно във Франция. Нитритите се считат за допустимо канцерогенни (категория 2А).

Френската организация за сигурност на храните предлага "намаляване на излагането на популацията на действието на нитрати и нитрити посредством дейни дейности " за ограничение на наличието им в питателните артикули.

В саламите исторически се употребяват азотни съединения за удължение на годността на питателните артикули и с цел да се предотврати развиването на бактерии и патогени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР