Френските военноморски сили съпровождат кораби, свързани с френски интереси, в

...
Френските военноморски сили съпровождат кораби, свързани с френски интереси, в
Коментари Харесай

Френски военни ескортират френски кораби през Червено море

Френските военноморски сили съпровождат кораби, свързани с френски ползи, в региона на Червено море, съобщи през днешния ден най-висшият военноморски пълководец на страната в района, като добави, че актуалният мандат на Париж не включва директни удари по бунтовниците хуси, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1396
Подкрепяните от Иран хуси, които управляват по-голямата част от Йемен, се насочват към морските направления в Червено море, с цел да покажат поддръжката си за палестинската ислямистка формация " Хамас ".

В изявление пред кореспонденти контраадмирал Еманюел Слаарс, пълководец на френските сили в района, съобщи, че Франция работи в тясно съдействие с ръководената от Съединени американски щати задача " Пазител на благоденствието " в региона, като обменя информация и патрулира, само че съобщи, че командването на френските сили остава напълно под контрола на Париж.

" Френската интервенция се състои, от една страна, в наблюдаване на морските зони, където работят хусите, с цел да ги спрем ", сподели Слаарс. " Тези патрули са в съгласуваност с интервенцията " Пазител на благоденствието ", сподели той.

" От друга страна, ние постоянно ескортираме кораби под френски байрак или кораби, свързани с френски ползи в Червено море. Придружаваме ги по време на цялото им прекосяване ", сподели висшият военнослужещ.

Слаарс, който управлява и задачата на Европейски Съюз от девет страни, настоящи в Ормузкия пролив, съобщи, че постоянно има потребност от повече военни средства в района, макар че Франция към този момент не има намерение да разполага повече.

Военният съобщи, че интернационалните военни интервенции дават резултат и че 80 % от трафика на контейнеровози към момента минава през пролива Баб ел Мандеб.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР