Френските власти задържаха ръководителите на компанията Ommic, занимаваща се с

...
Френските власти задържаха ръководителите на компанията Ommic, занимаваща се с
Коментари Харесай

Задържаха шефове на компания от Франция за предаване на секретни технологии на Китай

Френските управляващи задържаха ръководителите на компанията Ommic, занимаваща се с разработка на полупроводници, по отношение на обвинявания в продажбата на секретни технологии на Русия и Китай, оповестява вестник Parisien, представен от Lenta.ru.

Ръководството на компанията е упрекнато в нелегално предаване на секретни технологии както на Русия, по този начин и на Китай. Френското разузнаване изрази угриженост по отношение на въздействието на Китай върху делата на компанията. През март 2023 година девет ръководители на компанията бяха задържани и разпитани в границите на следствие, извършено от Националната антитерористична прокуратура.

По случая са повдигнати публични обвинявания против четирима души, в това число на двама френски жители и двама китайски жители. Сред тях е някогашният изпълнителен шеф на компанията, 74-годишният Марк Р., който е упрекнат в предаване на документи и файлове на непозната страна, които могат да навредят на националните ползи.

Обвиненията попадат в категориите " шпионаж " и " държавна измяна " и плануват наказване до 15 години отнемане от независимост. Разследващите разкриха мрежа за доставки...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР