Френските власти ще въведат данък върху големите цифрови компании, но

...
Френските власти ще въведат данък върху големите цифрови компании, но
Коментари Харесай

Франция въвежда данък върху големите IT компании

Френските управляващи ще вкарат налог върху огромните цифрови компании, само че в това време ще понижат налог облага от 2019 година Това съобщи в изявление за „ Лез Еко “ френският министър-председател Едуар Филип.
" Ще приемем налог върху работата на огромните цифрови компании от 2019 година Това би трябвало да донесе 500 милиона евро, като това равнище ще бъде реализирано още през идната година. Освен това ще преразгледаме отношението към механизма за освобождение от налог върху вътрешните интервенции на фирмите – това би трябвало да донесе към 200 милиона евро ", съобщи той.
Едновременно с това Едуар Филип об
" През 2019 година той ще се промени от 33% на 31%. Това намаляване ще засегне единствено фирмите, чийто оборот не надвишава 250 милиона евро годишно ", посочи той.
" Ние молим най-големите компании да положат старания, с цел да можем да получим спомагателни приходи в размер на към 1,8 милиарда евро " съобщи Филип, съобщи БГНЕС.
Обобщавайки, той призна, че френската данъчна система е извънредно тромава. „ Ако срещнете французин, който счита, че нашата данъчна система е елементарна, разбираема и безусловно обективна, апелирам ви запознайте ме с него “, иронизира Едуар Филип. Той увери, че държавното управление поставя старания за нейното опростяване, като началото е сложено с анулацията на налога върху парцелите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР