Френските власти ще издигнат ограда по част от границата с

...
Френските власти ще издигнат ограда по част от границата с
Коментари Харесай

Франция вдига ограда по границата с Белгия заради африканската чума

Френските управляващи ще повдигнат ограда по част от границата с Белгия през почивните дни, с цел да предотвратят разпространяване на африканска чума по свинете посредством дивите прасета, съобщи Ройтерс.
Франция е под паника за африканска чума по свинете, откогато предишния месец белгийските управляващи записаха вируса измежду диви свине на няколко километра от френската граница.
Белгийските управляващи взеха решение да избият няколко хиляди свине в своята инфектирана зона, с цел да не позволен болестта да стигне до фермите, само че по този начин или другояче Белгия е изправена пред ембарго върху износа за страни като Китай и Южна Корея. Китай също се бори с зараза от чума по свинете.
Френските управляващи не разрешиха лова и други действия в граничната зона, а префектурата Мьорт е Мозел ще стартира през днешния ден да построява оградата, обявиха неин представител и локалните ловци.
Оградата ще покрие част от границата, а по пътища и други места, които не могат да бъдат отцепени с ограда, ще се ползва отнасяне с репелентни артикули (препарати, отблъскващи дивите свине), съобщи ръководителят на локалната ловна асоциация.
Очаква се построяването на оградата да отнеме към седмица, добави той.
Мьорт е Мозел е един от няколко района, влизащи в зоната за наблюдаване, която френските управляващи обособиха в региона на границата.
Френското министерство на земеделието обаче съобщи, че детайлностите към оградата към момента не са доуточнени.
То чака заключенията на разбор за приложимостта на ограниченията, които ще излязат в идващите дни, и желае да съгласува дейностите си с белгийските управляващи и Европейски Съюз, съобщи представител на ведомството.
След възходящ брой случаи в Източна Европа западноевропейските страни се пробват да предотвратят разпространяването на заболяването, която е мощно заразна за прасетата, само че е безвредна за хората, отбелязва Ройтерс.
В Белгия през последния месец заболяването е унищожила десетки диви прасета в региона на границата с Франция.
Вчера Китай разгласи нова зараза от африканска чума по свинете, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР