Френските власти репатрираха във вторник 51 жени и деца от

...
Френските власти репатрираха във вторник 51 жени и деца от
Коментари Харесай

Франция върна 51 свои граждани от лагерите на ИГИЛ в Сирия

Френските управляващи репатрираха във вторник 51 дами и деца от някогашните следени от Ислямска страна региони в Сирия , оповестява Асошиейтед прес, базирайки се на изказване на националната антитерористична прокуратура.

Това е най-голямото връщане на дами и деца във Франция от лагери в Североизточна Сирия след териториалното проваляне на групировката " Ислямска страна " през март 2019 година Франция видя повече нейни жители да напущат, с цел да се причислят към ИД, в сравнение с която и да е друга страна в Европа.

Групата се състои от 16 дами на възраст от 22 до 39 години и 35 малолетни , седем от които идват във Франция непридружени от възрастни. Всички дами в групата като се изключи две са френски гражданки. Дванадесет дами се върнаха с децата си, а четири от дамите преди този момент са се съгласили децата им да бъдат върнати, съгласно изказването на прокурора.



Осем дами са арестувани за разпит, а останалите осем са арестувани със заповед за арест . Децата бяха предоставени на грижите на службите за протекция на детето към Версайския правосъден съд.

Един от 35-те малолетни е в полицейски арест по съмнение за присъединяване в действия на терористична незаконна организация.

Много европейски страни се забавиха с разрешаването на връщането на дами и деца от боязън, че ще се извърнат принудително против родината им. Франция, която видя повече свои жители да се причисляват към ИД в Сирия, в сравнение с всяка друга европейска страна и претърпя голям брой смъртоносни офанзиви при започване на 2015 година, беше изключително неохотна.

Френските управляващи настояха възрастните, които са се сражавали на страната на ИД, да бъдат подведени под отговорност в страната, в която са направили закононарушения.

През декември 28-годишна французойка с диабет умря в лагер в Сирия, оставяйки 6-годишната си щерка сираче, съгласно юриста на фамилията, който е изискал връщането им от 2019 година


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР