Френските власти обмислят възможността да въведат режим на пълна самоизолация

...
Френските власти обмислят възможността да въведат режим на пълна самоизолация
Коментари Харесай

Властите в Париж обмислят пълна изолация през укендите

Френските управляващи обмислят опцията да вкарат режим на цялостна самоизолация през уикендите в столичния регион, с цел да предотвратят разпространяването на ковид, заяви френският министър председател Жан Кастекс в изявление за телевизионния канал BFM, съобщи БГНЕС.

" Ситуацията е тревожна, напряко сериозна. Ясно е, че ограниченията, които сме подхванали в други елементи на страната, се разискват [за района Ил дьо Франс] ", сподели той. В същото време Кастекс увери, че въпросът към момента се изследва, към момента не е взето дефинитивно решение. " В сряда ще се организира среща на Съвета по защита, ще разгледаме обстановката ", изясни той.

Премиерът дефинира имунизацията като главно средство за превъзмогване на здравната рецесия в страната. Кастекс съобщи, че при положение на позитивно решение на европейския регулатор за имунизацията на AstraZeneca, управляващите са в подготвеност да продължат имунизациите и той самият ще се имунизира точно с това лекарство, чието потребление във Франция сега е спряно. " Предвид обстановката с AstraZeneca <...>, мисля, че ще бъде потребно, в случай че се имунизирам с тази ваксина в близко бъдеще, с цел да покажа на нашите съграждани, че имунизациите са излаз от рецесията ", изясни ръководителят на френското държавно управление.

Кастекс повтори, че управляващите чакат 10 милиона души да бъдат имунизирани до 15 април, в случай че няма нови проблеми с доставката на ваксини. В същото време той акцентира смисъла на запазването на всички санитарни ограничения, въведени по време на пандемията (носене на маски, съблюдаване на отдалеченост, съблюдаване на комендантски час). Премиерът означи още, че към този момент управляващите не могат да посочат точните дати за обновяване на работата на културните институции, заведенията за хранене и кафенетата. " Рано е да се приказва за точни дати ", сподели той.

Според последните данни на управляващите от началото на пандемията във Франция са регистрирани 4 108 108 случая на инфектирани с ковид, а над 91 000 души са станали жертви на пандемията. В момента комендантски час е в действие в цялата страна от 18:00 до 06:00, а в редица райони е въведена цялостна карантина през почивните дни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР