Френските ветерани Жил Симон и Ришар Гаске постигнаха победи в

...
Френските ветерани Жил Симон и Ришар Гаске постигнаха победи в
Коментари Харесай

Победи за Симон и Гаске в първия кръг на Sofia Open

Френските ветерани Жил Симон и Ришар Гаске реализираха победи в първия кръг на шампионата по тенис от категория АТP 250 в София с награден фонд 389 270 евро.

Бившият номер 6 в света Симон, който мина през квалификациите, не позволи пробив и отстрани словака Андрей Мартин с безапелационното 6:2, 6:2 за 80 минути.
 Всички резултати от Sofia Open 2020
Всички резултати от Sofia Open 2020

Това е петото издание на най-силната тенис конкуренция, провеждана в България

35-годишният французин, който има 14 трофеи в кариерата си, поведе с 4:0 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втория още веднъж осъществя ранен брейк и до края контролираше дуела.

Така 62-ият в света сега Симон ще играе във втория кръг против шестия в схемата Джон Милман (Австралия), който в профил българина Адриан Андреев с 6:3, 6:1 в неделя.
 19-годишен чешки гений изхвърли Марин Чилич от Sofia Open 2020
19-годишен чешки гений изхвърли Марин Чилич от Sofia Open 2020

Йонас Фотайек реализира първата си победа на равнище ATP

Гаске, някогашен номер 7 в класацията на АТP, пък се оправи с испанеца Роберто Карбайес Баена с 6:3, 6:4 за към час и половина. Той взе първата част с единствен пробив в осмия гейм, а във втората навакса пасив от 0:2, като взе пет от идващите шест гейма за триумфа.

34-годишният французин, който е спечелил 15 трофеи като експерт, загуби единствено 5 от разиграни 27 точки на първия си сервис и общо 13 от 50 при подаването си в мача.

За място на четвъртфиналите Гаске, който е 49-и в света сега, ще се изправи против участващия с " уайлд кард " 19-годишен Йонаш Форейтек (Чехия), младежки първенец на Откритото състезание на Съединени американски щати от предишния сезон.
 Димитър Кузманов отпадна след маратон против Салваторе Карузо
Димитър Кузманов отпадна след маратон против Салваторе Карузо

Българинът съумя да завоюва първия сет

Тийнейджърът Форейтек нощес в профил номер 8 в схемата Марин Чилич (Хърватия) с 6:3, 6:2 при дебюта си в съществена скица на Тура на АТP.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР