Френските тенисисти спечелиха купа Дейвис за десети път. Домакините на

...
Френските тенисисти спечелиха купа Дейвис за десети път. Домакините на
Коментари Харесай

Отборът на Франция отпразнува бурно спечелването на десетата си купа "Дейвис"

Френските тенисисти завоюваха купа " Дейвис " за десети път. Домакините на финала се постановиха с 3:2 победи против Белгия.

Триумфалният свършек беше подпечатан от Лука Пуи, който завоюва безапелационно с 6:3, 6:1, 6:0 против Стив Дарси. И двете победи за белгийците бяха обезпечени от Давид Гофен в мачовете на сингъл.

Французите стъпиха на върха в конкуренцията за първи път от 2001 година, когато се постановиха против Австралия. След това те имаха три изгубени финала - през 2002, 2010 и 2014 година

Белгия, от своя страна, остана без купа и след третото си присъединяване във край. Преди това тимът беше изгубил през 1904 и през 2015 година

 Отборът на Франция отпразнува бурно спечелването на десетата си купа
© Reuters

Французите отпразнуваха бурно триумфа си в Лил. След награждаването те се забавляваха с осъществяване на хака - обичайният танц, присъщ за тима по ръгби на Нова Зеландия.

" Това беше победа, за която мечтаехме. Отборът е обединен. Беше сложен уикенд против положителния състав на Белгия. Лука изигра приказен заключителен мач ", сподели капитанът на французите Яник Ноа, който е последният представител на страната, спечелил купа от Големия шлем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР