Френските специални служби потърсиха помощта на колегите си от Тунис

...
Френските специални служби потърсиха помощта на колегите си от Тунис
Коментари Харесай

Задържаха бащата и хората, които давали нелегално подслон на убиеца от Рамбуйе

Френските специфични служби потърсиха помощта на сътрудниците си от Тунис при следствието на вчерашното ликвидиране на полицайка в Рамбуйе, заяви телевизионният канал Бе Еф Ем.

Нападението беше осъществено от 37-годишен мъж, роден в Тунис вътре в постройката на сектора.

Нападателят нанесъл на служителката от администрацията удар с нож в шията. Намиращи се до входа служители на реда стреляли няколко пъти по него. В тежко положение, той бил откаран в болница, където умрял.

Тунизиецът дошъл във Франция през 2009 година и дълго живял незаконно. Чак през 2019 година получил позволение за краткотрайно престояване. През декември 2020 година получил жителство, чийто период изчита през декември тази година.

Тунизиецът е бил строителен служащ и разносвач на артикули.

От 2009 година той живеел жилището на собствен прочут в департамента Вал дьо Марн в района Ил дьо Франс, а по-късно се преселил в Рамбуйе. В жилищата, където е живял, са осъществени обиски.

По данни на Бе Еф Ем, са арестувани трима души. Това са бащата на нападателя и двама души, които са му давали заслон.

Малко след смъртоносното нахлуване в телефона на тунизиеца са открити свидетелства, че по-рано същия ден той е гледал в ЮТюб видео с ислямистка агитация. В телефона му има и записи на мюсюлмански молебствия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР