Френските следователи се опасяват, че избягалият затворник Мохамед Амра ще

...
Френските следователи се опасяват, че избягалият затворник Мохамед Амра ще
Коментари Харесай

Безпрецедентно издирване: Успя ли Мухата да избяга в чужбина

Френските следователи се притесняват, че избягалият пандизчия Мохамед Амра " ще се опита да премине границите ", защото издирването на обвинения наркобос и неговата въоръжена тайфа продължава към този момент трети ден.

Около 450 полицейски чиновници вземат участие в общонационалното търсене на 30-годишния разбойник дезертьор, прочут като " Мухата ", който е бил транспортиран от съда до пандиза в затворнически микробус, когато е бил атакуван от въоръжени мъже с балаклави.

Двама чиновници на пандиза бяха убити при нападението, а други трима бяха тежко ранени по време на засадата на пункт за събиране на пътни такси на автомагистралата покрай Руан в Нормандия във вторник сутринта.

Жак Морел, военачалник от жандармерията - гражданска военна мощ, която също взе участие в издирването - съобщи пред френската телевизия Francetvinfo:

" Като се има поради подготовката, която е била осъществена за това нахлуване, и хората, които е имал към себе си, мисля, че е работено и по хипотезата за бягството ".

" Той е имал точка на отдръпване, може би не доста надалеч от мястото, където това се е случило, за него, несъмнено, ще се опита да премине границите или към Магреба, или към Испания. ", прибавя Морел пред Sky News.

Въпреки това той добави, че издирването остава комплицирано.

" Знаете казуса с границите, не е доста елементарно да ги контролираш. Така че първата догадка е следната: да се опитаме да го открием преди полет в чужбина ", добави той.

Това се случва, откакто в сряда Интерпол издаде алена заповед за търсене на Амра по искане на френските управляващи.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи, че Франция е употребила невиждани запаси за залавянето на Амра и неговите съучастници, в това число помощ от непознати страни ".

" Влагаме обилни запаси, реализираме огромен прогрес ", съобщи той пред радио RTL.

Прокуратурата в Париж заяви, че Амра е бил наказан за кражба с щурм от съда в Евре на 10 май и е бил арестуван в пандиза Вал дьо Рей.

Роденият в пристанищния град Руан в Северна Франция Амра, именуван La Mouche или " Мухата " на български език, има дълга престъпна биография, изпълнена с принуждение.

Полицията го разказва като " еластичен и опортюнистичен " , който се занимава с разнообразни незаконни действия, с цел да усили приходите си.

Според Le Monde това включва образуване на отвличания и изнудвания от неговата килия посредством криптирани приложения за известия.

Полицейски източници настояват, че той е взел участие в интернационална търговия с опиати, бил е обвинен по дело за похищение и ликвидиране в Марсилия и е имал връзки с авторитетната градска тайфа на " черните ".

Наскоро е бил наказан на 18 месеца за кражба с щурм в предградията на Евре, Северозападна Франция, заяви телевизия BFM.

Източник от пандиза оповестява на Le Parisien, че преди няколко дни Амра се е опитал да изкърти решетките на килията си, след което е бил подложен в изолатор.

Изданието показва, че той е обвинен, че е поръчал нападение - обвързвано с опиати - против французин в Испания през лятото на 2023 година

Изданието добавя, че Амра също по този начин е бил преоценен като рисков вид " Ескорт 3 ", което постанова повече охранители по време на превозването.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР