Френските синдикати в редица сфери на транспорта и услугите обявиха

...
Френските синдикати в редица сфери на транспорта и услугите обявиха
Коментари Харесай

МВнР: Стачка ще блокира Франция

Френските синдикати в редица сфери на превоза и услугите оповестиха национална неограничена във времето стачка в страната, считано от 5 декември 2019 година Очаква се няколко милиона служащи и чиновници в държавния и частния бранш да се включат в протестните дейности, заради което е допустимо да зародят мощни разстройства в публичния живот, изключително в градския превоз.

По информация на българското посолство в Париж стачката ще обхване железниците (SNCF), като ще бъдат обезпечени единствено 10% от влаковете на територията на страната, районните влакове TER (Transport express régional), от които ще пътуват единствено 3%; влаковете Intercités ще бъдат съвсем напълно анулирани, изключително в районите Бретан и Окситания. В протестните дейности ще се включи и публичният превоз в Париж и Ил дьо Франс (RATP) - метро, влакове, рейсове и таксита.

Синдикатите на наземния личен състав на самолетната компания „ Ер Франс “ също са призовали към стачка, заради което може да се чакат усложнения при обработката на пасажери и багажи. На 5 декември са планувани повече от 150 протестни събития в цялата страна. Префектурата на полицията в Париж е забранила напредването и паркирането на коли и приканва към затваряне на всички магазини, заведения за хранене и други публични обекти по маршрута на протестното шествие в Париж, което е планувано да стартира от „ Гар дьо нор “ (Gare du Nord) и да продължи до „ Плас дьо ла насион “ (Place de la Nation).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР