Френските синдикати призоваха президента Еманюел Макрон да се допита до

...
Френските синдикати призоваха президента Еманюел Макрон да се допита до
Коментари Харесай

Седми ден на национален протест във Франция

Френските синдикати приканиха президента Еманюел Макрон да се допита до народа по противоречивата промяна за повишение пенсионната възраст от 62 на 64 години.

В страната през днешния ден беше седмият ден на народен митинг. По улиците на Франция през днешния ден са излезли 386 000 стачкуващи, съгласно вътрешното министерство, до момента в който профсъюзът CGT разгласи повече от милион участници.

Параграфът за пенсиониране на 64 години беше гласуван в нощта против четвъртък, само че целият текст на законопроекта би трябвало да бъде утвърден от Сената до неделя в среднощ.

Управляващите прибегнаха до конституционната хватка за един избор по целия текст, вместо по всеки обособен член, предава Българска национална телевизия.

По промяната би трябвало да се произнесе и смесена комисия от депутати и сенатори. Съгласуваният вид би трябвало да се гласоподава и в двете камари поотделно. При очертаващия се нерешителен резултат държавното управление може да задейства и характерен член от Конституцията, който планува приемане без избор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР