Френските сили за сигурност отново влязоха в сблъсъци с протестиращи,

...
Френските сили за сигурност отново влязоха в сблъсъци с протестиращи,
Коментари Харесай

Просетите не стихват: Tежки сблъсъци, експлозиви и запалени полицейски коли във Франция

Френските сили за сигурност още веднъж влязоха в конфликти с протестиращи, когато участниците в митинга се опитваха да спрат построяването на резервоари за земеделската индустрия в югозападната част на страната, оповестиха репортери на Агенция Франс Прес.

Сцените на принуждение в Саит-Солин в Западна Франция се случиха след дни на бурни митинги в цялата страна поради пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон, която провокира анулацията на визитата на краля на Обединеното кралство Чарлз III.

Късно сутринта потегли дълго шествие, в което се включиха минимум 6000 души съгласно локалните управляващи и към 25 000 съгласно уредниците.

Повече от 3 000 чиновници на силите за сигурност са били ситуирани на място, като съгласно публични лица е имало " най-малко 1 000 " евентуално нападателни деятели, в това число някои от Италия.

Около строителната площадка, защитавана от полицията, бързо избухнаха яростни конфликти сред силите за сигурност и радикални бойци.

Протестиращите са хвърляли голям брой предмети и самоделни експлозиви, а полицията е отговаряла със сълзотворен газ и водни оръдия.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg