Френските прокурори, работещи срещу корупцията, са започнали разследване срещу шефа

...
Френските прокурори, работещи срещу корупцията, са започнали разследване срещу шефа
Коментари Харесай

Разследват за корупция шефа на кабинета на Макрон

Френските прокурори, работещи против корупцията, са почнали следствие против шефа на кабинета на президента Еманюел Макрон Алексис Коле за връзките му с италианска корабна компания.

Разследването е за времето, по което Коле е бил чиновник в Министерството на стопанската система - 2012-2016 година, като през последните две години от този интервал е бил шеф на кабинета на Макрон, министър по това време.

От кабинета на националния прокурор по финансите оповестиха, че ще ревизират дали Коле е спазвал разпоредбите за недопускане на спор на ползи за държавните чиновници, „ когато се е занимавал с въпроси от интерес “ за компанията, оповестява БГНЕС.

Майката на Коле е братовчедка на Рафаела Апонте, чийто брачен партньор Джанлуиджи основава Средиземноморската компания за мореплаване (MSC) през 1970 година и я развива до международен водач в транспортите на контейнери и в организирането на круизни ваканции.

Френски разследващ сайт първи заяви за връзките на фамилията на Коле с компанията. Разкритията станаха основа за правно питане, подадено от групата за бистрота Anticor.

От кабинета на Макрон в понеделник отхвърлиха обвиняванията като " изцяло неоснователни ".

" Алексис Коле с подготвеност ще изпрати на прокурорите всички документи, които потвърждават уважението му към закона през неговия професионален живот ", се споделя в изказване на президентството.

Коле напусна икономическото министерство през 2016 година, с цел да се причисли към основаната в Швейцария MSC като финансов шеф, само че продължи да работи по кандидатурата на Макрон за президент в свободното си време.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР