Френските пекари изпекоха най-дългата франзела (багета) в света – малко

...
Френските пекари изпекоха най-дългата франзела (багета) в света – малко
Коментари Харесай

Франция срещу Италия: Кой изпече най-дългата багета в света?

Френските пекари изпекоха най-дългата франзела (багета) в света – малко над 140 метра. Така те си върнаха върха, който им беше лишен от Италия преди пет години, написа немското издание „ Шпигел “.

Багетата, която е към 235 пъти по-дълга от елементарната, беше направена в Сюрен, предградие на Париж. Събитието беше проведено от Асоциацията на френските пекари и сладкари.

За да подобрят италианския връх от близо 133 метра,  подложен на 16 юни 2019 година в град Комо , френските пекари започнаха да месят и оформят тестото в 3 часа сутринта, преди да го сложат в особено построена бавнооборотна фурна на колела.

 „ 250 грама магия и съвършенство “: Френските багети към този момент са със статут на завещание на ЮНЕСКО Любопитно 2 мин. „ 250 грама магия и съвършенство “: Френските багети към този момент са със статут на завещание на ЮНЕСКО  Призив от Макрон: Багетата да стане част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО Светът 1 мин. Призив от Макрон: Багетата да стане част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО  Депутатите взеха решение: 0% Данък добавена стойност за хляба остава до края на годината България 2 мин. Депутатите взеха решение: 0% Данък добавена стойност за хляба остава до края на годината  По-полезен за здравето ли е замразеният самун? Светът 6 мин. По-полезен за здравето ли е замразеният самун?  „ 250 грама магия и съвършенство “: Френските багети към този момент са със статут на завещание на ЮНЕСКО Любопитно 2 мин. „ 250 грама магия и съвършенство “: Френските багети към този момент са със статут на завещание на ЮНЕСКО  Призив от Макрон: Багетата да стане част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО Светът 1 мин. Призив от Макрон: Багетата да стане част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО  Депутатите взеха решение: 0% Данък добавена стойност за хляба остава до края на годината България 2 мин. Депутатите взеха решение: 0% Данък добавена стойност за хляба остава до края на годината  По-полезен за здравето ли е замразеният самун? Светът 6 мин. По-полезен за здравето ли е замразеният самун?

„ Всички сме доста щастливи, че счупихме този връх. Сега можем да се похвалим, че най-дългата франзела в света е изпечена във Франция “, сподели Антъни Ариго, един от пекарите, откакто тестеното произведение беше прието от журито на Световните върхове на Гинес.

Част от багета беше отрязана и раздадена на хората , пристигнали да видят върха. Останалата част ще бъдат дарени на бездомните, изясняват уредниците.

Традиционната френска франзела би трябвало да е дълга към 60 см и да тежи към 250 грама.

Тя се прави единствено от пшенично брашно, вода, сол и квас, съгласно формалната френска рецепта, разяснява „ Шпигел “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР