Френските опозиционни партии внесоха искане за вот на недоверие в

...
Френските опозиционни партии внесоха искане за вот на недоверие в
Коментари Харесай

Опозицията във Франция внесе вот на недоверие към правителството

Френските опозиционни партии внесоха искане за избор на съмнение в опит да смъкват държавното управление на Еманюел Макрон поради пенсионната му промяна.

Предложението за избор на съмнение би трябвало да бъде утвърдено от повече от половината от Народното събрание. Ако то бъде сполучливо, държавното управление ще би трябвало да подаде оставка. Ако вотът на съмнение обаче не бъде признат, законопроектът за пенсиите ще се смята за признат. Последното сполучливо предложение за избор на съмнение е било през 1962 година

Стачките във Франция продължиха и в петък в отговор на решението на френския президент Еманюел Макрон да прокара без гласоподаване в долната камара на Народното събрание законопроект за повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години. Работници в комуналните услуги блокираха цех за събиране на боклуци, а студенти излязоха от университетските зали в Париж.
Ние сме по-решителни от всеки път и няма да спрем. Ще продължим с блокадата, до момента в който не победим, а в случай че ни изгонят, ще намерим други способи.
Режи Висели, представител на профсъюз CGT

Пред най-големия цех за изгаряне на боклуци в Европа сметосъбирачите показаха решимостта си да засилят стачката си с вярата да принудят държавното управление да отдръпна пенсионната промяна.
Аз и профсъюзът призоваваме за всеобщо придвижване и за всеобщи стачки на служащите. Това е единственото нещо, което ще ги накара да правят отстъпка. Трябва да ги ударим финансово. Когато стартират да виждат финансовото влияние, ще отидат и ще заплачат на рамото на Макрон.
Режи Висели, представител на профсъюз CGT

В четвъртък вечерта протестиращи на площад Конкорд издигнаха барикади, а силите на реда използваха водни оръдия и сълзотворен газ. Най-малко 120 души са били задържани. Според синдикатите ходът на държавното управление, което заобиколи вота в долната камара на Народното събрание като задейства член от конституцията, е недемократичен.

Още за митингите във Франция и други елементи на Европа вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР