Френските модни империи Kering и LVMH, обединяващи най-големите брандове в

...
Френските модни империи Kering и LVMH, обединяващи най-големите брандове в
Коментари Харесай

Край на ерата на моделите-скелети

Френските фешън империи Kering и LVMH, сплотяващи най-големите марки в сектора, като "Гучи ", "Сен Лоран ", "Вюитон " и Диор се сплотиха към харта, забраняваща потреблението на прекомерно слаби манекенки и на такива, които са на възраст под 16 години, оповестиха международните осведомителни организации.
Решението е взето в навечерието на започващата Седмица на модата в Ню Йорк.

Хартата ще защищава моделите, само че също по този начин няма да постанова на публиката мостри, които биха подтикнали подражателките им към хранителни разстройства като анорексията.

Новият устав ще не разрешава на упоменатите марки да наемат модели под размер 34 за дами и под 44 за мъже.

Подопечните марки няма да имат и правото да употребяват услугите на девойки под 16 години, при присъединяване в ревюта и фотосесии за възрастни.

През 2015 година във Франция беше признат закон, забраняващ потреблението на мъчително слаби манекенки в стилната промишленост. Той планува шест месеца затвор за нарушителите, както и санкции, достигащи до 75 хиляди евро.

По думите на Антоан Арно, един от ръководителите на стилния консорциум LVMH, доста хора даже не са знаели за съществуването на размер 32. Но някои фешън дизайнери са създавали сбирките си точно в този размер.

"С тази процедура към този момент е свършено! Колекциите на нашите марки ще стартират от 34 размер, съгласно новоприетата харта ", посочи Арно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР