Френските леви и десни партии отхвърлиха днес призива за помощ

...
Френските леви и десни партии отхвърлиха днес призива за помощ
Коментари Харесай

Френските партии отхвърлиха предложението на Макрон за сформиране на парламентарно мнозинство


Френските леви и десни партии отхвърлиха през днешния ден апела за помощ на президента Еманюел Макрон за съставяне на ръководещо болшинство с претенции да посочи какви взаимни отстъпки е подготвен да направи, с цел да завоюва поддръжката им, съобщи Ройтерс.

Преди да отпътува за среща на върха на Европейския съюз в Брюксел, нощес Макрон произнесе излъчена по малкия екран тирада, в която призна, че парламентарните избори този месец са разкрили " дълбокото разделяне " във френското общество.

Изключвайки опцията за основаване на държавно управление на националното единение, той прикани водачите на останалите партии или да прегледат опциите за коалиция с неговия центристки алианс, или да обмислят опцията да поддържат промени, като се работи законопроект по законопроект. Тази маневра обаче беше необятно отритнат като опит за привличане на останалите партии към неговата политика, до момента в който в същото време се вършат минимални отстъпки.

" Ако се придържа към своя план, той няма безусловно болшинство ", сподели социалистическия народен представител Валери Рабо пред радио " Франс ентер ". " Той ще бъде този, който блокира Франция, не ние ", добави тя.

Брюно Ретайо, сенатор от дясната партия на " Републиканците ", считан за най-голямата вяра на Макрон да прокара икономическите си промени в Народното събрание, изключи всякаква опция за коалиране, заявявайки, че отсъства доверие в сегашния президент.

" За нас това ще е работа по всеки обособен случай ", сподели той.

Луи Алио, заместник-председател на партията на Марин Льо Пен " Национален общ брой ", която сега е втора политическа мощ, също отхвърли предлагането на Макрон.

Крайнолевият водач Жан-Люк Меланшон назова речта на президента " миш-маш ".

Реакциите не дават огромна вяра за бърз излаз от безизходицата.

Гласоподаватели излъчиха необикновен за Франция парламент, в който нито една партия или коалиция няма безусловно болшинство. На центристкия алианс на Макрон не доближават 44 места, с цел да има безусловно болшинство, а крайната десница и необятният ляв алианс, включващ крайната левица, се борят кой да бъде съществена съпротива.

Консерваторите биха могли да бъдат тези, които да решат кой да ръководи.

Говорителят на държавното управление Оливия Грегоар, разяснява намека на Макрон, че желае партиите да изяснят своите позиции в границите на 48 часа, заявявайки, че всевъзможни спомагателни съвещания евентуално ще лишават седмици.

" Той стартира договаряния, които няма да завършат до 48 часа ", споделя тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР